Na vsebino

Bronasti znak civilne zaščite Marjanci Cimerman

Župan Andrej Kavšek je danes dolgoletni sekretarki Območnega združenja Rdečega križa Črnomelj Marjanci Cimerman podelil bronasti znak Civilne zaščite, ki se podeljuje za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč.

Marjanca Cimerman je dolgoletna sekretarka OZ RK Črnomelj, saj omenjeno delo opravlja že od leta 2007. S svojim predanim delom kot sekretarka OZ RK, ji je uspelo stakati razpredeno mrežo prostovoljcev članov OZ RK Črnomelj po celotni občini. V občini Črnomelj skoraj ni vasi, ali zaselka v katerem nebi bili prisotni člani RK, katerih delo uspešno koordinira in vodi Marjanca. V času epidemije, se je ravno ta razvejena mreža, katera se je tkala dolga leta in gradila na zaupanju med njenimi člani in Marjanco, pokazala kot zelo učinkovita. Pomoč, katero so potrebovale osebe v izolaciji, kakor tudi redna dejavnost, katero opravlja RK, je bila ves čas epidemije izvajana nemoteno in tekoče. Zaradi Marjančine skromnosti njene osredotočenosti na delo in nudenja pomoči tistim ki jo potrebujejo, njena velika dela ostanejo skrita očem javnosti. Niso pa ostale skrite iskrice upanja na boljši jutri, ki jih Marjanca s svojim dolgoletnim humanitarnim delom neutrudno prižiga že 14 let.

Priznanje podeljuje poveljnik civilne zaščite RS Srečko Šestan zaradi epidemioloških razmer pa je bilo tokrat priznanje podeljeno v ožjem krogu s strani župana in poveljnika CZ Občine Črnomelj.

Nagrajenki iskreno čestitamo in ji želimo uspešno in dobrosrčno delo še naprej!

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj