Na vsebino

Poročilo o sprejetih sklepih 16. redne seje Občinskega sveta Občine Metlika

Včeraj je v Kulturnem domu Metlika potekala 16. redna seja Občinskega sveta Občine Metlika. Dnevni red je obsegal 14 točk. Po sprejemu zapisnikov zadnje redne in dopisne seje, so se člani Občinskega sveta seznanili s povzetki poročil o revidiranju Osnovne šole Metlika, Osnovne šole Podzemelj in Občine Metlika v letu 2019. Seznanili so se tudi z letnimi poročili o poslovanju javnih zavodov v preteklem letu. Vseh sedem zavodov, katerih ustanoviteljica je Občina Metlika, je v letu 2020 zabeležilo pozitiven poslovni rezultat. Sprejeto je bilo tudi letno poročilo javnega podjetja Komunala Metlika d. o. o. ter zaključni račun proračuna Občine Metlika za leto 2020.

V prvi obravnavi so bile sprejete posodobitve ustanovitvenih aktov petih občinskih javnih zavodov, in sicer Belokranjskega muzeja Metlika, Ljudske knjižnice Metlika, Osnovne šole Metlika, Osnovne šole Podzemelj in Otroškega vrtca Metlika. Občinski svet je podal soglasja k določitvi višine dela plače za redno delovno uspešnost oz. določil višino dela plače za redno delovno uspešnost ravnateljev in direktorjev petih javnih zavodov, katerih ustanoviteljica je Občina Metlika.

Sprejete so bile spremembe in dopolnitve Pravilnika o plačah, nagradah ter povračilih stroškov in drugih prejemkov občinskih funkcionarjev in članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov Občine Metlika. Po novem bodo do sejnin upravičeni tudi člani komisij, odborov in drugih organov, ki jih imenuje župan, s pravilnikom pa so usklajene tudi višine sejnin in nagrad za člane nadzornega odbora.

Obravnavani in sprejeti so bili elaborati o oblikovanju cen storitev občinskih gospodarskih javnih služb, in sicer za področje zbiranja odpadkov. Cena infrastrukture ter izvajanja storitve zbiranja komunalnih odpadkov ostaja nespremenjena, se pa pri obračunu storitev od 1. 5. 2021 upošteva, da ena oseba ustvari 18,94 kg odpadkov na mesec, 1 m3 odpadkov v smetnjakih pa tehta v povprečju 119,73 kg.

V sklopu kadrovskih zadev je Občinski svet obravnaval in sprejel predloge za imenovanje šestih kandidatov za sodnike porotnikov na Okrožnem sodišču v Novem mestu. Obravnavane in sprejete so bile tri premoženjsko pravne zadeve, podano pa je bilo tudi pozitivno mnenje o utemeljenosti pokrivanja območja občine Metlika s signalom radijskega programa Radia Veseljak.

Vir: Občina Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj