Na vsebino

Čredniška pot zmagovalka glasovanja za naj tematsko pot

Na spletni strani Turistične zveze Slovenije (TZS) se je zaključilo spletno glasovanje v okviru natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna. Osnova projekta je tekmovanje slovenskih mest in krajev na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Projekt spodbuja sodelovanje in povezovanje prebivalstva pri varovanju, ohranjanju in urejanju naravnih vrednot in kulturne dediščine s turizmom.

V anketi Turistične zveze Slovenije so spletni uporabniki v kategoriji naj tematske poti največ glasov (742) namenili Čredniški poti po Poljanski dolini ob Kolpi. Nedavno odprta Učna pot Kučar - Kolpa je v isti kategoriji prejela 44 spletnih glasov.

V kategoriji srednjih mest je Črnomelj s 744 glasovi zasedel drugo mesto za Slovenj Gradcem. Med manjšimi mesti se je Metlika z 252 glasovi uvrstila na predzadnje mesto.

V kategoriji kampov se je Kamp Kolpa s 450 glasovi uvrstil na drugo mesto, Camping Bela krajina pa je z 249 glasovi zasedel peto mesto.

Prihodnji teden bo znana tudi odločitev strokovne komisije, slovesna podelitev priznanj pod častnim pokroviteljstvom predsednika Boruta Pahorja pa bo potekala v okviru Dnevov slovenskega turizma med 14. in 16. novembrom 2022 v Laškem.

Rezultate spletnega glasovanja si lahko ogledate v spodnji priponki.

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj