Na vsebino

Črnfest – svobodno stati s Tabuji

V petek so organizatorji 13. Črnfesta, to so Klub belokranjskih študentov, Mladinski kulturni klub Bele krajine in Mladinski center BiT, uspešno zaključili festival dobre glasbe, gledališča, smeha, kulinarike, športa in otroškega rajanja. Zadnji večer Črnfesta 2020 so obiskovalci lahko uživali ob ritmih slovenske skupine Tabu, tokrat v akustični izvedbi.

Skupina Tabu je v Beli krajini, natančneje v Črnomlju, že dobro poznana, saj so nazadnje v teh krajih nastopili leta 2018, prav tako na Črnfestu. Letošnji koncert pa je zaradi trenutnih okoliščin izgledal nekoliko drugače, sprva sramežljivo in poslušno, vsak gledalec sede na svojem stolu, nekaj minut kasneje pa je prav vsakega prevzela glasba in je koncert dobil svojo pravo podobo, sicer je še vedno vsak obiskovalec stal na svojem mestu, pa vseeno zibajočih bokov.

Da se Tabujevci v belokranjskih koncih počutijo dobro, so pritrdili tudi sami in dodali, da se radi vedno znova vračajo v zeleno Belo krajino.

Letošnji zaključni koncert in celoten Črnfest je nahranil tako obiskovalce kot tudi organizatorje, saj je bil ponovno dober za vse. Ob pogovorih z obiskovalci festivala je bilo moč zaslediti navdušenje nad letošnjo organizacijo in izvedbo festivala, češ da je vse potekalo na nivoju, skladno z ukrepi in priporočili NIJZ-ja. »Nad upoštevanjem ukrepov in strpnostjo smo pozitivno presenečeni tudi organizatorji. Ljudje so petkov večer naredili živ, kljub upoštevanju vseh priporočil in ukrepov, dejansko je bilo čutiti, da so ljudje na koncertu in da uživajo. To pa je glavna potrditev za nas,« je pripomnila Manja Novak, predsednica Kluba belokranjskih študentov in obljubila: »Da bo tudi naslednji Črnfest dober za vse, do takrat pa živimo v upanju, da bodo okoliščine za organizatorje festivalov naslednje leto ugodneje.«

Vir: Črnfest

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj