Na vsebino

D(r)oživete sladkarije - knjiga kot nagrada!

"Nekje med filozofiranjem in preprostostjo boste našli zelo uporabne recepte, ki jih boste pripravili tudi, če še nikoli niste delali z drožmi."

Polona Klančnik - Pola, pekovska mojstrica, je svojo strast našla v drožeh. Ljubezen do peke in kuhe ji je bila položena v zibelko, saj se pri njih doma po kuhinjah profesionalno vrtijo vse ženske. Pri 33 letih se je vpisala v Srednjo gostinsko šolo v Ljubljani, katero je zaključila z odliko in tako pridobila še dodatna strokovna znanja o kuhinji. Danes v svojem bistroju in majhni butični pekarni ustvarja najbolj fermentirane izdelke v Sloveniji.

D(r)ožiteve sladkarije by PolaBekeraj je edinstvena knjiga, ki je ne boste našli nikjer na svetu. Takšna prav zares še ne obstaja. »Moka mora biti fermentirana, da je sploh užitna«, pove Polona Klančnik - Pola, zato je izdala knjigo, kjer pri peki svojih sladkarij, kot jim pravi sama, uporablja droži. Slaščice so tako veliko bolj zdrave in predvsem lažje prebavljive. Med samim procesom fermentacije se zgodijo "čudežni" procesi, ki blagodejno vplivajo na naša prebavila in na naše telo.

Polina prva knjiga je preprosta, stare recepte je podrožila, iz večine umaknila sladkor, a jih kljub vsemu naredila sladke. Pola je v Sloveniji, pa tudi po svetu, znana kot tista sladka pekovka z drožmi, ki si upa in drzne biti drugačna. Njeni browniji so poželi ogromno uspeha, ne samo, da jih pečejo vsi njeni sledilci, strežejo jih celo na Novi Zelandiji v brunch bistroju - ja, po njenem receptu.

V sodelovanju s Polono Klančnik - Polo, pekovsko mojstrico v PolaBekeraju, bomo podelili 5 knjig D(r)ožiteve sladkarije by PolaBekeraj.

Kako se lahko potegujete za knjigo?

Uporabniki Facebooka lajkajte in delite to objavo, vsi, ki Facebooka nimate pa samo napišite kakšno pozitivno misel na elektronski naslov [email protected]. Tako eni kot drugi boste sodelovali v žrebanju za 5 knjig D(r)ožiteve sladkarije by PolaBekeraj.

Nagradna igra bo potekala do vključno srede, 9. decembra 2020 do 23:59, rezultate žrebanja objavimo v petek (11.12.2020) dopoldne.

Srečno!

Vir: PolaBekeraj & Radio Odeon

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj