Na vsebino

Dan šole na OŠ Podzemelj

V četrtek se je naša šola odela v barve domoljubja in ponosa, saj je v okviru projekta Rastoča knjiga praznovala dan šole s pestrim programom, posvečenim čudoviti Sloveniji.

Učenci so začeli slavnostni dogodek s himno, sledil pa je nagovor ravnateljice, gospe Marine Špehar, ki je poudarila pomembnost spoštovanja do domovine pri vzgoji.

Na prireditvi smo se spomnili slavnih osebnosti Slovenije, kot so Primož Trubar, Jože Plečnik in ansambel bratov Avsenik, ki so s svojimi dosežki pustili neizbrisen pečat v zgodovini. Učenci so s svojimi nastopi in pesmimi kot “Domovinska” ter “Za Slovenijo živim” čustveno nagovorili občinstvo.

Nikakor nismo mogli mimo lepot raznolikih slovenskih pokrajin. Te so bile izpostavljene skozi plesne točke ter folklorno predstavo, ki so jih izvedli učenci, prikazujoč značilnosti in običaje posameznih regij.

Kulturna dediščina je zaživela skozi predstavitev tradicionalnih jedi iz različnih delov Slovenije, medtem ko so dosežki slovenskih športnikov, kot sta Leon Štukelj in Tina Maze, navdihnili prisotne skozi posnetek, ki je prikazal njihov izjemen vpliv na svetovnem športnem prizorišču.

Umetnost je bila prav tako pomemben del proslave, saj so se učenci dotaknili umetniških stvaritev slikarke Ivane Kobilca, skladatelja Jakoba Petelina Gallusa in glasbenika Ota Pestnerja.

Proslava se je zaključila z glasbenimi točkami, ki so občinstvo popeljale skozi čustva in ponos do domovine.

Prireditev je bila priložnost, da smo izrazili svoj ponos do kulture, zgodovine ter tradicije, ki nas povezujejo kot Slovence. Spodbudila nas je, da ohranjamo svojo kulturo, tradicijo ter spoštovanje do domovine, obenem pa nas je spomnila, da lahko vsak posameznik s svojim prispevkom oblikuje boljšo prihodnost Slovenije.

Ob prihajajočem dnevu samostojnosti in enotnosti pa lahko naši domovini zaželimo le: »Srečno, Slovenija!«

Vse fotografije z dogodka v polni kakavosti si lahko ogledate TUKAJ.

Vir: OŠ Podzemelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj