Na vsebino

Dan spomina na mrtve in prižiganje sveč

Bliža se prvi november, dan spomina na mrtve. V času pred tem praznikom so običajno pokopališča bolj obiskana, grobovi pa bolj urejeni. Apeliramo na uporabnike, da ne pretiravajo s prižiganjem sveč, saj sveče predstavljajo relativno velik delež odpadkov. Slovenija je po porabi sveč v svetovnem vrhu. Trend porabe sveč je sicer v upadu, absolutne številke pa so še vedno visoke. Na leto v našem podjetju poberemo in odpeljemo preko 20 ton odpadnih sveč. Ker gre za lahek odpadek z veliko »praznega prostora« si lahko predstavljate tudi volumen tega odpadka.

V preteklih letih smo na pokopališču v Vojni vasi na željo uporabnikov v mesecu oktobru namestili dodaten kontejner za odpadni pesek z grobov. Na žalost se je izkazalo, da je bilo v ta kontejner odloženo še najmanj peska, pač pa so se v njem znašle vse druge vrste odpadkov, predvsem odpadne sveče in biološki odpadki. Ločevanje posameznih frakcij odpadkov je bilo zaradi tega še slabše kot običajno. Zato letos dodatnega kontejnerja ne bomo namestili.

Vir: JP Komunala Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj