Na vsebino

S prebežniki v avtu divjal po cestah, ustavil ga je šele stinger (foto)

Objestni Romun je v Audiju tihotapil šest državljanov Sirije. Foto: PU Novo mesto
Objestni Romun je v Audiju tihotapil šest državljanov Sirije. Foto: PU Novo mesto

Črnomaljski policisti so včeraj nekaj po 14. uri iz smeri Črnomlja proti Lokvam ustavljali voznika osebnega avtomobila Audi Q7 irskih registrskih oznak. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z nevarno vožnjo, nevarno prehiteval in vijugal po cesti. Na območju Podturna so policisti uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil stinger in nevarnemu vozniku preprečili nadaljnjo vožnjo. Ko je prevozil stinger je voznik poizkušal peš pobegniti, vendar so ga prijeli. Ugotovili so, da gre za 36-letnega državljana Romunije, s stalnim prebivališčem v Veliki Britaniji, ki je v vozilu prevažal šest državljanov Sirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Državljanu Romunije so odvzeli pridržali in mu zasegli vozilo. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Sirije še niso zaključeni.

Za volanom z 1,3 promila alkohola

Metliški policisti so med kontrolo prometa v Podzemlju v noči na soboto zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renult clio. Ugotovili so, da gre za 22-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V litru izdihanega zraka je imel 0,64 miligramov alkohola (1,33 promila). Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 26. in 29. januarjem na območju Žuničev, Vinice, Preloke in Miličev prijeli 16 državljanov Sirije in osem državljanov Maroka, na območju Metlike in Rosalnic pa 25 državljanov Sirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj