Na vsebino

Jasna 2024 za Kulturni dom Črnomelj

Belokranjske siničke.
Belokranjske siničke.

Na Zavodu za izobraževanje in kulturo Črnomelj so izpeljali že 17. Dobrodelno prireditev Jasna. S prostovoljnimi prispevki in dražbo slike Kanjon Kolpe avtorja Kostje Viranta, so za odrsko opremo prenovljenega Kulturnega doma Črnomelj zbrali 945 evrov.

Prireditev je bila eden zadnjih glasbenih koncertov v dosedanji podobi Kulturnega doma Črnomelj, ki gre z marcem v temeljito prenovo in bo vrata ponovno odprl predvidoma konec leta 2025. Prenovo bo vodilo ministrstvo za kulturo, ki je tudi lastnik stavbe, od leta 1999 zaščitene kot kulturni spomenik državnega pomena. Na prireditvi je vodja programa Kulturnega doma Črnomelj Nastasja Schweiger, obiskovalcem predstavila 3D slike – vizualizacijo izgleda notranjosti prenovljenega doma, ki jih je izdelal biro Elementarna iz Ljubljane.

Za odlično vzdušje so na tokratni dobrodelni prireditvi poskrbeli številni nastopajoči belokranjski glasbeniki: Akustični, 2B, Martina Mravinec Bohte & Domen Bohte, Katja Stariha & Jaka Špehar, Nina Šalamon, Zdravko Kunič in Peter Ambrožič, Tamburaška skupina Melos, Kafergeist, ClaudiZu, Belokranjske siničke, Hot Thunder in Anika Birkelbach.

Po končani prireditvi je v avli Kulturnega doma Črnomelj potekala dražba dveh slik, ki jih je Kulturnemu domu Črnomelj podarila KUD Artoteka Bela krajina. Gre za sliki Kostje Viranta Kanjon Kolpe (izklicna cena 150 evrov) in sliko Jožeta Zabukoška Stoničev grad (izklicna cena 350 evrov). Ker slednja na dražbi ni bila prodana, jo bo ZIK Črnomelj prodal ob naslednji priložnosti. V sklopu prenove Kulturnega doma Črnomelj bodo namreč organizirali še vsaj eno podobno dobrodelno prireditev.

Vir: ZIK Črnomelj, foto: Uroš Novina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj