Na vsebino

Dnevi odprtih vrat KP Lahinja, 2. dan

Drugi dan dogodka – Dnevi odprtih vrat v Krajinskem parku Lahinja smo preživeli na terenu, kjer smo raziskovali biotske razsežnosti parka in njegove najzanimivejše točke. S pomočjo strokovnjaka za orhideje Jerneja Kavška smo po travnikih krajinskega parka iskali izjemno redke orhideje, ki se na temu območju pogosto pojavljajo. Na terenu se nam je pridružil tudi eden med najpomembnejšimi raziskovalcev orhidej v Sloveniji, Branko Dolinar.

Park smo predstavili tudi otrokom in staršem, katerim smo pokazali kako zabavano ja lahko raziskovanje narave in učenje v njej. Skupaj smo na posameznih točkah z interaktivnimi tablami raziskovali živali, ki tukaj živijo, poiskali jamo in vodne vire, ki se iz malega potočka spremenijo v velike reke.

Z obiskovalci parka smo na zaključku ugotovili razsežnost in pomembnost parka, saj na izredno majhnem območju vijugajo številne reke, ki izginjajo v neznano in se zopet pojavljajo. To je oblikovalo tudi različne tipe habitatov, ki ustvarjajo bogato biotsko raznovrstnost in s tem Krajinski park Lahinja uvrščajo med izredno pomembne parke tudi na državnem nivoju.

Dneve odprtih vrat smo zaključili z mislijo, da včasih res ni potrebno daleč, da vidiš pravo bogastvo.

Vir: RIC Bela krajina

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj