Na vsebino

Šola v naravi, OŠ Semič, 5. dan

Sončno in toplo jutro je obetalo čudovit zaključek šole v naravi. Po zajtrku smo pospravili sobe in uredili prtljago, nato smo se podali na pohod proti Tamarju.

Še vedno polni energije smo prišli do planinske koče. Tam so se najpogumnejši odločili za vzpon do slapa Nadiže, manj pogumni pa smo šli po položni poti do slapa Črne vode. Opazovali smo okoliške gore, odete v zaplate snega, in v spokojni tišini neokrnjene narave pojedli malico. Prepustili smo se toplim sončnim žarkom in kar malo pozabili na čas. Po prihodu v dolino pod Poncami nas je presenetil zbor športnih jeklenih konjičkov, ki pa smo jih z zanimanjem lahko samo opazovali in se jim čudili. Nato smo imeli še kosilo in že malo utrujeni sedli na avtobus proti domu. Ustavili smo se še v rojstnem kraju Franceta Prešerna. V njegovi rojstni hiši v Vrbi smo izvedeli nekaj zanimivosti iz njegovega življenja in življenja v starih časih.

Ob 17.30 smo se polni pozitivnih vtisov vrnili nazaj v Semič, kjer so nas že nestrpno čakali naši starši.

Povsod je lepo, a doma je najlepše …

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj