Na vsebino

Dober odziv metliških krvodajalcev

Foto: OZRK Metlika
Foto: OZRK Metlika

V prostorih metliškega gasilskega doma je danes potekala redna krvodajalska akcija. Kot so sporočili iz tamkajšnjega Območnega združenja Rdečega križa je bil odziv tudi tokrat dober, saj je življenjsko tekočino darovalo 160 krvodajalcev, od tega 12 novih. Med njimi je bil tudi Stane Sodja, ki je kri daroval že 111-ič in zaradi starostne omejitve tudi zadnjič.

Zaloge krvi v Sloveniji so trenutno na spodnjih mejah. Zdravstveni sistem namreč prehaja v normalno delovanje, zato se potrebe po krvi povečujejo, pravijo na zavodu za transfuzijsko medicino. Za zagotavljanje zadostnih količin krvi potrebujejo ‪350 - 400 krvodajalcev na dan.

V metliški občini imajo sicer evidentiranih več kot 1.700 aktivnih krvodajalcev. Na dveh rednih in eni izredni akciji se letno odzove do 700 krvodajalcev, od tega 40 novih. Glede na število aktivnih krvodajalcev je kar 21 odstotkov metliških občanov krvodajalcev.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj