Na vsebino

Dosežki Plesnega društva Krokar

Krokarice so nastopile tudi na letošnji Vinski vigredi v Metliki. Foto: Uroš Raztresen
Krokarice so nastopile tudi na letošnji Vinski vigredi v Metliki. Foto: Uroš Raztresen

Plesno društvo Krokar iz Metlike je vsako leto vse bolj aktivno. Kljub temu, da v društvu delujejo samo tri mentorice (Nika Brdar, Nikolina Lalić in Andreja Fir) dosegajo s pomočjo predsednice društva, Suzane Puškarić, precej zavidljive rezultate. V aprilu so pod organizacijo Javnega sklada za kulturne dejavnosti, območne izpostave Metlika, pripravile samostojno območno plesno revijo, ki je potekala v Kulturnem domu Metlika. Nastopilo je 51 plesalk v 6 plesnih miniaturah. Revijo je strokovno spremljal plesni selektor, Igor Sviderski, ki je bil nad videnim zelo navdušen. Povedal je, da to, kar počne Plesno društvo Krokar na ljubiteljskem nivoju, prekaša marsikatero plesno šolo v Sloveniji. Poudaril je, da so mentorice ambasadorke sodobnega plesa na našem področju, saj to počnejo že 23 let in to delajo kvalitetno ter s srcem.

Na podlagi oglednega je selektor izbral dve plesni miniaturi, ki so se udeležile regijskega srečanja plesnih skupin z naslovom Gibart. Le ta se je odvil 25. maja 2023 v Kulturnem domu Krško. Uvrstili sta se plesni miniaturi plesne vsebine Sodobni fusion, ki deluje pod mentorstvom Nikoline Lalić ter plesna vsebina Sodobni balet, ki deluje pod mentorstvom Andreje Fir. Trenutno še čakajo na rezultate uvrstitve na državni nivo plesnih skupin s področja sodobnega plesa.

Danes ob 18. uri pa se nam obeta pravcata plesna poslastica, saj dekleta pripravljajo sodobno plesno predstavo v sodelovanju s Kulturnim centom Semič. Nastopilo bo 64 plesalk v večih plesnih vsebinah. Predstava nosi naslov Ustavi čas, gre pa tako:

Kot definicija pravi, je čas intenzivna količina, ki kaže na to, da dogodki sledijo drug drugemu. Po definiciji Aristotela je to množica sedanjih trenutkov. Je število gibanj glede na preteklost in prihodnost. Kaj pa ta trenutek tukaj in zdaj? Saj ustvarjamo svet iz trenutka v trenutek. Torej je čas samo iluzija. Beležimo rojstvo, smrt in nekaj vmes. Ali se lahko pustimo ujete zdaj, tu, v tem trenutku? In samo smo?

Vir: PD Krokar Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj