Na vsebino

Državno tekmovanje v razvedrilni matematiki

V soboto, 1. februarja 2020, je v organizaciji Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije potekala državna raven Tekmovanja v razvedrilni matematiki. S Srednje šole Črnomelj so se nanjo uvrstili trije dijaki: Vid Kavčič iz 2. aG ter Urša Konda in Anže Rom iz 4. aG.

Urša se iz zdravstvenih razlogov tekmovanja žal ni mogla udeležiti, Anže in Vid pa sta na Osnovni šoli Leskovec pri Krškem, kjer je bilo za učence in dijake z jugovzhodne regije tekmovanje organizirano, dosegla lep uspeh. Anže Rom bo za svoj rezultat prejel srebrno priznanje, Vid Kavčič pa je tekmovalno polo rešil brez ene same napake, dosegel vse možne točke ter tako skupaj s še štirimi vrstniki z enakim uspehom v konkurenci drugih letnikov zasedel prvo mesto v državi. Prejel bo zlato priznanje, na slavnostni prireditvi Bistroumi 2020 v mesecu maju pa še prvo nagrado.

Čestitke gredo vsem trem tekmovalcem, saj je že sama uvrstitev na državno tekmovanje lep uspeh. Seveda pa smo ponosni na priznanji, ki sta ju osvojila Anže in Vid, ter še prav posebej na Vidovo prvo mesto.

Mentor vsem trem dijakom je bil njihov učitelj matematike prof. Tilen Šetina.

Vir: Srednja šola Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj