Na vsebino

Drznega metliškega tatu prijeli, kradljivca ovc še iščejo

Policijska postaja Metlika.
Policijska postaja Metlika.

Policisti so bili včeraj nekaj po 15. uri obveščeni o drzni tatvini v Metliki. Trije osumljenci so s pretvezo, da želijo kozarec vode, vstopili v stanovanje oškodovanke. Dva sta jo s pogovorom zamotila, tretji pa je pregledal prostore in ukradel najdeni denar. Metliški policisti so se takoj po obvestilu odzvali in na podlagi opisa ter zbranih obvestil izsledili in prijeli 19-letnega tatu iz okolice Metlike. Ukraden denar so mu zasegli, zoper njega pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

V Rosalnicah pa so neznanci v noči na nedeljo iz hleva odtujili 15 ovc. Okoliščine tatvine policisti še preiskujejo.

18-letnici zasegli avto

Črnomaljski policisti so med kontrolo prometa v Semiču ustavili voznika osebnega avtomobila Renault thalia, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. 18-letni voznici, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so neregistriran in nezavarovan avtomobil zasegli ter o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju Drenovca pri Vinici prijeli pet državljanov Maroka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj