Na vsebino

Ekskurzija za nadarjene in vedoželjne v Beograd

Med jesenskimi počitnicami smo se učenke 9. razreda pridružile dijakom Srednje šole Črnomelj na ekskurziji »Spoznavajmo tuje dežele« v Beograd. Na pot smo se odpravili v petek, 2. novembra. Nastanjeni smo bili v Dijaškem domu Željezničke škole v Beogradu. Še isti dan smo obiskali Titov grob na Dedinju, muzej Nikole Tesle, cerkev sv. Marka in si med sprehodom po mestu ogledali še nekaj drugih znamenitosti. Zvečer smo poslušali predstavitve srednješolcev o Sloveniji, Beli krajini in povezavah s Srbijo v angleščini.

Drugi dan smo se odpravili na terensko delo na Košutnjak. Popoldne smo obiskali Regionalni center za talente Beograd, kjer so nam ga predstavili, sami pa smo se preizkusili v reševanju sprejemnih testov. Po večerji smo se odpravili v nakupovalni center in si ogledali še najnovejši srbski film Južni vetar.

Zadnji dan smo izkoristili za ogled trdnjave Kalemgdan s čudovitim razgledom na Novi Beograd ter sotočje Save in Donave, obisk Narodnega muzeja, sprehod po ulici Kneza Mihaila in nakupovanje. V popoldanskih urah smo se odpravili proti domu, kamor smo prispeli v poznih večernih urah.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj