Na vsebino

Elvis Škorc, genialni štor

Januarsko Bralno srečanje malo drugače. V medijih smo veliko brali o podarjeni knjigi Javne agencije RS za sedmošolce v tem šolskem letu – Elvis Škorc, genialni štor. Zaradi različnih mnenj smo se odločili, da knjigo preberemo tudi mi člani Bralnih srečanj Knjižnice Črnomelj, ki se tekom vsakoletne sezone branja lotimo različnih žanrov.

Na srečanju smo se pogovarjali o temah, ki so omenjene v knjigi. Bili smo mnenja, da se je pisateljica lotila Elvisa in težav vrstnikov s popolnoma realnega kota. So pa težave s katerimi se otroci srečujejo različne tudi v različnih situacijah.

Smo pa mnenja, da si knjigo preberejo tudi starši in ne samo njihovi otroci najstniki. V knjigi so opisani tudi problemi s katerimi se otroci srečujejo vsakodnevno, pa jih morda starši spregledamo ali jih nočemo videti, občutiti že zaradi našega hitrega tempa življenja. Včasih se bi bilo dobro ustaviti, prisluhniti otroku, si vzeti čas za njega in pogledati na stvari, ki se dogajajo z njegovega zornega kota in potem sprejemati odločitve.

Obiskovalci Bralnih srečanj za odrasle je omogočila branje Javna agencija za knjigo RS, ki je vsakemu bralcu podarila omenjeno knjigo.

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj