Na vsebino

Gasilci smo GASILCI vse dni v letu.......

Leto 2020, ki ga je zaznamovala nova realnost, se danes zaključuje! Drugačen način življenja in delovanja, ki v začetku leta ni bil prepoznan kot možnost je praktično čez noč postavil na preizkušnjo tako državo, njene podsisteme kot tudi posameznike......

Tudi vlogo gasilcev in gasilske službe. V gasilskih vrstah je bilo vse podrejeno zagotavljanju potrebne odzivnosti operativnih enot pri izvajanju javne gasilske službe. Žal je število in zahtevnost intervencij preseglo dolgoletno povprečje. Vse aktivnosti operativnih enot kot tudi koordiniranje in vodenje intervencij so potekala v skladu z navodili in priporočili stroke.

Tudi zadnji dan v letu smo bili aktivni. Člani operativne enote PGD Metlika, pod vodstvom namestnika poveljnika GZM Srečka Hrastarja, so na mednarodnem mejnem prehodu Metlika URSZR - izpostava Novo mesto pomagali postavljali šotor za hitro testiranje.

Hvala gasilkam in gasilcem GZM ter kolegom/kolegicam širom po Sloveniji in tujini za častno, odgovorno, strokovno in ponosno izvajanje humanega poslanstva gasilstva!

Vse dobro v novem letu 2021!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj