Na vsebino

Gradnja bloka Čardak v Črnomlju poteka po planu, največji kupec stanovanj je Stanovanjski sklad RS

V Črnomlju se pospešeno gradi stanovanjski blok Čardak. To bo sodoben, energetsko napreden objekt v mirni soseski in neposredni bližini doma starejših občanov. »Skupno bo v objektu 49 stanovanj, njihova velikost pa se giblje med 40 in 75 kvadratnimi metri, razen v terasni etaži, kjer so nadstandardna stanovanja večjih površin. Stanovanjski sklad je največji kupec, saj je že odkupil 30 stanovanjskih enot v treh etažah« je poudaril mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

Preostalih 19 stanovanj je namenjenih trgu. V nizkem in visokem pritličju so oskrbovana stanovanja, v terasni etaži pa torej nadstandardna. Lokacija je odlično izhodišče za sprehode in športne aktivnosti v naravi, hitro dostopna pa je tudi mestna obvoznica.

»Izredno sem ponosen in vesel, da bo mesto Črnomelj dobilo nova, sodobna stanovanja. Stanovanjski blok Čardak bo po 33 letih prvi novi večstanovanjski objekt s toliko stanovanji v mestu. Med tem časom je bilo sicer zgrajenih nekaj manjših objektov. Gre za izredno pomemben projekt in velik doprinos občini in nasploh belokranjski prestolnici,« je izpostavil Andrej Kavšek, župan občine Črnomelj.

Napredek gradnje so si skupaj ogledali župan, direktor podjetja TGH, ki je investitor, Stjepan Jarnević in direktor Stanovanjskega sklada RS, ki bo stanovanja oddajal v najem, mag. Črtomir Remec. Gre za sodoben in energetsko napreden objekt. V njem bo skupno 49 stanovanj, velika pa bodo med 40 in 75 kvadratnimi metri, razen v terasni etaži. Tam bodo nadstandardna stanovanja večjih površin. 30 stanovanj bo najemnih, 19 pa za prodajo.

Vrednost projekta, v katerega je investiralo podjetje TGH, je približno 5 milijonov evrov, gradnja pa bo končana konec avgusta. V septembru se bodo stanovalci že vselili v stanovanja.

Vir: Občina Črnomelj / Stanovanjski sklad RS

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj