Na vsebino

Hiša Sadeži družbe išče prostovoljce za mentorstva

Iščemo prostovoljce in prostovoljke, še posebej mlade, ki bi:

  • v tem šolskem letu imeli vsaj dve uri časa na teden;
  • imajo veselje do dela z otroki in mladimi;
  • so pripravljeni otroka spremljati na več področjih, ne samo na učnem;
  • so se pripravljeni udeleževati tudi skupinskih aktivnosti za otroke;
  • znajo postavljati meje, so pripravljeni na lastno učenje, poročati o svojem delu ter se povezovati z drugimi ter
  • lahko dokažejo nekaznovanost.

Velikokrat omenjamo, da so mladi naša prihodnost in da bi vsi otroci morali imeti enake možnosti. Migrantski otroci, ki v Sloveniji še niso dolgo, nimajo enakih izhodišč kot slovenski zaradi neznanja jezika, primanjkljaja v predznanju in manka prijateljev. Letos je situacija še posebej pereča, saj je povsem nenačrtovano prišlo še veliko otrok iz Ukrajine, ki bodo v tem šolskem letu ocenjeni, mnogi pa so v šolski sistem vstopili prvič in so nanj nepripravljeni.

Program se bo izvajal v Ljubljani, Mariboru, Črnomlju, Metliki, Murski Soboti, Logatcu, Kopru in Žalcu. Prostovoljci in prostovoljke lahko predstavljajo pomembno vez med otrokom ter slovensko družbo, jim pomagajo pri spoznavanju lokalnega okolja, spremljajo otroka pri učenju, mu pri tem pomagajo, ga spodbujajo, ravno tako pa tudi odkrivajo druge zaklade, ki bi jih bilo smiselno razviti.

Torej, prijazno vabljeni, preberite še enkrat, razmislite in se nam pridružite v celoletni program druženj ter učnih pomoči oziroma mentorstva migrantskim otrokom in mladim.

Vir: Hiša Sadeži družbe
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj