Na vsebino

Tako se pečejo (in zmažejo) masteršef palačinke

V letošnjem šolskem letu naša skupina sodeluje v projektu “MLEKASTIČNO”, katerega organizator je Eko šola. Glede na trenutno situacijo, smo projekt vključili v dejavnosti šele v februarju, ko smo ponovno prišli v vrtec.

Namen projekta je spoznati pot mleka od slovenske kmetije do mlečnih izdelkov na naših mizah. Dejavnosti, ki smo jih izvedli je bilo veliko. Začeli smo tam, kjer se vsa zgodba prične: na kmetiji, končali pa bomo 2. junija ob svetovnem dnevu mleka. Ena izmed dejavnosti je bila tudi zbiranje kuharskih receptov, ki vsebujejo mleko. in tako smo tudi ob vaši pomoči, zbrali kar precej le teh. Vse smo pregledali, strokovno ugotovili, da resnično vsi recepti vsebujejo mleko. Le pica nam je malo zagodla, zato smo jo odstranili.

V ožji izbor so prišli trije recepti: bananin napitek, palačinke in čokoladno-vanilijev puding s smetano.

Torek je bil dan za bananin napitek, sreda je bila namenjena palačinkam, četrtek pa pudingu. Otroci so pri kuhi sodelovali, kolikor so lahko, bolj aktivni so bili pri jedi. Kako jim je teknilo, pa si oglejte na slikah.

Danes vam predstavljamo masteršef palačinke.

Vir: Vrtec Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj