Na vsebino

Imajo tudi zlato maturantko

Foto: SŠ Črnomelj
Foto: SŠ Črnomelj

Na Srednji šoli Črnomelj so danes maturantom splošne mature svečano podelili spričevala. Maturo je na spomladanskem roku opravljalo 26 gimnazijcev, uspešnih je bilo 25 oz. 96,15 odstotka. To je nad letošnjim slovenskim povprečjem, ki znaša 95,41 odstotka.

Dijaki SŠ Črnomelj so v povprečju dosegli 20,56 točk, kar je rahlo pod slovenskim povprečjem, ki znaša 20,79 točk. Se pa črnomaljska gimnazija tudi letos lahko pohvali z zlato maturantko. To je uspelo Niki Vidmar, ki je postala ena od 302 slovenskih zlatih maturantov, torej tistih, ki so dosegli vsaj 40 od skupno 45 točk.

Pretekli teden so že podelili spričevala poklicnim maturantom programa strojni tehnik, ki so bili 93,3-odstotno uspešni, kar je dve odstotni točki nad slovenskim povprečjem. Dijaki SŠ Črnomelj so dosegli povprečno 14,64 točk, slovensko povprečje pa je bilo 15,69 točk. Zadnji šolski dan so podelili tudi deset spričeval o zaključnem izpitu dijakom programa oblikovalec kovin-orodjar, ki so bili na zaključnem izpitu 100-odstotno uspešni.

Tudi na današnji slavnostni podelitvi so maturantje prebrali nekaj življenjskih misli, nagovorila pa sta jih v.d. ravnatelja, mag. Zvonko Ivanušič, ter črnomaljski župan Andrej Kavšek. Oba sta izpostavila, kako pomembno je ustaviti beg možganov iz Bele krajine v večja mesta.

Na slovesnosti je zapela nekdanja dijakinja Viviana Kukar, maturantje pa so se razredničarki s šopkom zahvalili za štirileten trud. Prireditev sta povezovala Ema Kavčič in Žak Kump, 1. aG.

Vsem maturantom iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspeha pri novih izzivih študijskega oz. akademskega sveta.

Vir: SŠ Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj