Na vsebino

Iz brezna potegnili za dober kubik smeti

Foto: J.J.
Foto: J.J.

Člani Jamarskega kluba Krka so očistili nedavno raziskano brezno na Orašah v Paunovičih. Udeleženci čistilne akcije so odpadke iz brezna potegnili s traktorskim vitlom pa tudi ročno z vrvno tehniko.

Iz vhodnega stožca nad vhodom so odstranili dve gumi s platišči, tri gume brez platišč, več žlebov, PVC folije, staro kmečko orodje, dele kmetijskih strojev, dele osebnih vozil, pet akumulatorjev, od katerih je eden že razpadel, nekaj pločevink, jeklenico, žice.

Z dna jame so izvlekli še tri gume, večji kos PVC folije, plastično posodo in za eno jamarsko torbo manjših kovinskih odpadkov. Več odpadkov je bilo pokritih z zemljo, skupaj pa so iz jame potegnili za skoraj poldrugi kubični meter smeti. Vsekakor delo, ki bi bilo jamarjem lahko prihranjeno, če ne bi bilo neodgovornega ravnanja posameznikov do okolja.

Zahvala za očiščeno jamo gre domačinu Niku Vrliniču, Gregorju Jermanu ter organizatorju akcije Janezu Jermanu. Janez nam je še povedal, da so jamarji pripravljeni očistiti več takšnih in podobnih jam, zelo hvaležni pa bi bili, če bi tudi lokalna skupnost pokazala interes, da se jame očistijo.

Vir: Jamarski klub Krka
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj