Na vsebino

Izdelovanje belokranjskih pisanic s Tončko Jankovič

Javni zavod Krajinski park Kolpa je pred veliko nočjo v viniški enoti Varstveno delovnega centra Črnomelj pripravil delavnico pisanja belokranjskih pisanic. Mojstrica Tončka Jankovič je uporabnike naučila, kako se po prav posebnih postopkih izdela belokranjsko pisanico. Za izdelek so potrebovali izpihano jajce, svečo, čebelji vosek, pisač, rdečo in črno barvo, volno in tanko žičko.

Kot je razvidno iz priloženih fotografij, je bil končni rezultat več kot dober, vsi pa so se strinjali, da so belokranjske pisanice ene izmed najlepših in bolj znanih pri nas.

Krajinski park Kolpa sicer tudi letos pred veliko nočjo že tradicionalno organizira brezplačne delavnice pisanja adlešičkih pisanic. V prihodnjem tednu bodo potekale v Adlešičih, Vinici, Starem trgu ob Kolpi in Damlju. Delavnice so namenjene širjenju tradicionalne umetnosti pisanja pisanic, primerne pa so za vse starosti.

Vir: VDC Črnomelj, KP Kolpa

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj