Na vsebino

Izjava SB Novo mesto (2.3.2021)

V Splošni bolnišnici Novo mesto imamo danes hospitaliziranih 25 COVID bolnikov, od tega 5 na intenzivnem oddelku.

Razmere v naši bolnišnici se izboljšujejo, število hospitaliziranih se še vedno zmanjšuje. Veliko energije usmerjamo v to, da redne programe odpiramo v največji možni meri, skladno z našimi zmožnostmi. Ne smemo pozabiti, da še vedno ostajamo COVID bolnišnica. Sicer pa imamo narejeno izhodno strategijo glede na število v bolnišnicah zdravljenih COVID bolnikov v Sloveniji, ki je sestavljena iz 4 faz:

- 1. faza, ko je število hospitaliziranih COVID bolnikov v Sloveniji pod 700,
- 2. faza, ko jih je pod 500 (tukaj sprejemamo bolnike tudi iz Posavja, ker se zapira brežiška COVID bolnišnica),
- 3. faza, ko jih je pod 300 in
- 4. faza, ko jih je pod 100.

Šele v zadnji fazi, ko pade število hospitaliziranih COVID bolnikov pod 100, Splošna bolnišnica Novo mesto ne bo več COVID bolnišnica.

Spomnimo, da zaradi velikega povpraševanja oz. ogromnega števila ljudi, ki tedensko potrebuje testiranje, v Splošni bolnišnici Novo mesto omogočamo samoplačniško testiranje s hitrimi testi (cena: 15 EUR, ob večjem številu testirancev naenkrat možen tudi najem mobilne enote, ki pride v določeno podjetje, v tem primeru je cena testa 17 EUR).

Možno je tudi samoplačniško testiranje s PCR testi (cena: 94 EUR).

Pričeli bomo tudi s samoplačniškim testiranjem za protitelesa, s katerimi ugotavljamo prebolevnost koronavirusne bolezni v preteklosti. Pri tovrstnem testiranju je potreben odvzem krvi (cena: 20 EUR). Testiranja opravljamo v stari (rumeni) interni stavbi bolnišnice.

Na odvzem se lahko naročite na elektronski naslov: [email protected] ali po telefonu na številko: 07 39 16 502 vsak dan med 8.00 in 14.00.

Ob naročilu prosimo, da sporočite naslednje podatke:

  • Ime in priimek
  • Datum rojstva
  • Naslov stalnega prebivališča
  • Številka zdravstvene kartice
  • Kontaktna telefonska številka mobilnega telefona
Vir: SB Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj