Na vsebino

Belokranjska destilarna v Ljubljani

V začetku meseca je v Ljubljani odprla svoja vrata mikrodestilarna Petriot, ki ima svoje korenine v Beli krajini.

Navdih za svoje izdelke v destilarni Petriot iščejo v raznoliki slovenski pokrajini. Od belokranjskih stelnikov in prekmurskih ravnic do sonca ožgane kraške zemlje in vonja sena v rezkem alpskem zraku. Vsaka steklenica je polna sonca in zelišč, ki jih poiščejo v Sloveniji in tako sestavijo izvirno kombinacijo okusov. Naravne arome iz ekološko gojenega sadja in zelišč vtkejo v avtentičen okus svojih ginov.

Ustanovitelj destilarne je Jurij Petruna. Kot se za Belokranjca spodobi, je prva serija ginov iz destilarne Petriot poklon Beli krajini s prepoznavnima likoma iz belokranjske folklore – Zelenim Jurijem in Lepo Anko.

Prvi gin iz mikrodestilarne Petriot se imenuje Green George (Zeleni Jurij). Njegovo poreklo izražajo lokalne sestavine, tipične za Belo krajino: brezova voda, šipek, kamilica in rman.

Vsi gini iz destilarne Petriot so zasnovali z mislijo na tiste, ki cenijo avtentičnost in želijo poskusiti izvirne okuse slovenskega gina. V destilarni si želijo, da si vzamete trenutek zase in uživate v aromi, vonju in okusu pristnega belokranjskega gina.

Več na petriotgin.com

Vir: Destilarna Petriot
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj