Na vsebino

Jesenska zgodba v Žuničih

Tudi na tokratni Jesenski zgodbi na prvi oktobrski dan v Šokčevem dvoru v Žuničih je bilo prijetno in poučno druženje prijateljev Krajinskega parka Kolpa.

Sončno in toplo jesenko vreme ter prijetno okolje kulturnega spomenika Šokčev dvor je bilo dobra osnova za lepo nedeljsko popoldne v družbi uslužbencev Javnega zavoda Krajinski park Kolpa. Popestrili so ga številni dogodki – poleg vodenega ogleda skozi muzej na prostem (Tončka in Boris), prikaza domačih obrti in ogleda zbirk v rokodelskem centru tudi tkalska delavnica, ki je tu potekala že tretji dan.

Breda, Darko in Tatjana so najmlajše in tudi manj mlade s kamišibaj gledališčem za trenutek iztrgali iz resničnega sveta in popeljali v čarobni svet pravljic. In mistično okolje Šokčevega dvora je kot nalašč za takšna odpotovanja. Rejci drobnice in mogoče še bolj mestni ljudje se niso mogli načuditi spretnostim Slavca in Izidorja, ki sta na prizorišču sfrizirala in zmanikirala trop mladih ovčk bovške pasme ter prikazala ravnanje z naravno ovčjo volno iz katere bomo na prihodnjem dogodku ustvarjali odlične uporabne izdelke.

Številni obiskovalci so izkoristili možnost brezplačnega preizkušanja električnih koles ali se predajali kulinaričnim užitkom Pečkark in drugih ponudnic. Številni lokalni ponudniki in tudi mojstri iz drugih delov Slovenije so na ogled in v prodajo ponudili svoje prehrambne ter obrtne izdelke.

Prijetno in poučno, saj smo vsi zvedeli ali videli kaj novega in zanimivega, predvsem pa so naši deležniki imeli priložnost pobliže spoznati delo ekipe, katere skrb je narava zavarovanega območja Krajinski park Kolpa. In ker smo bili skupaj vso nedeljsko popoldne, smo zvečer v isti družbi uživali v odlični enolončnici, ki jo je pripravila Majda.

Vzdušje v Žuničih pa lahko zaznate tudi iz priloženih fotografij.

Vir: KP Kolpa

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj