Na vsebino

Jutri se bo od severa začel pomikati pas padavin z okrepljenim severnim vetrom

Ponoči bo pretežno oblačno, v hribih na zahodu bo občasno možen rahel dež ali rosenje. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Zjutraj bo od 5 do 12, na Primorskem okoli 14 °C.

Jutri se sprva vreme še ne bo spremenilo, veter bo prehodno slabel. Pozno dopoldne se bo od severa začel čez Slovenijo pomikati pas padavin z okrepljenim severnim vetrom in izrazito ohladitvijo. Sprva bodo tudi posamezne nevihte. Meja sneženja se bo spuščala, predvsem na Notranjskem in Kočevskem lahko tudi do okoli 500 m nadmorske višine. Zvečer bodo padavine na severu že ponehale. Popoldne bo na Primorskem zapihala zmerna do močna burja. Dopoldne se bo še nekoliko segrelo, popoldne pa hitro hladilo.

Napoved za sosednje pokrajine

Jutri bo hladna fronta s padavinami čez dan od severa zajela vse sosednje pokrajine. Ohladilo se bo, nizko bo snežilo predvsem v Gorskem Kotarju ter v alpskem delu severne Italije. Ob severnem Jadranu bo dopoldne še pihal veter južnih smeri, popoldne pa bo zapihala zmerna do močna burja.

Obeti

V noči na nedeljo bodo padavine povsod ponehale, ponehala bo tudi burja na Primorskem. V nedeljo dopoldne bo precej jasno, jutro bo hladno. Čez dan bodo nastajali kopasti oblaki, popoldne v notranjosti posamezne kratkotrajne plohe. Predvsem na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severni veter. V ponedeljek in torek bo pretežno jasno. Zjutraj bo hladno, čez dan pa vse topleje.

Opozorilo

Jutri proti poldnevu bo ob prehodu hladne fronte predvsem pod Karavankami in ponekod v severovzhodni Sloveniji severni veter lahko presegal hitrost 70 km/h. Sunki burje na Primorskem bodo popoldne in zvečer na izpostavljenih legah dosegli hitrost okoli 100 km/h.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj