Na vsebino

Jutri spremenljivo do pretežno oblačno, občasno padavine, na jugozahodu tudi kakšna nevihta

Zvečer in ponoči se bo predvsem v zahodni polovici Slovenije od juga postopno pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem do 15 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. V severovzhodnih krajih bo večinoma suho, drugod bodo občasno padavine, deloma plohe in predvsem na jugozahodu tudi kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 17, na Primorskem in v severovzhodni Sloveniji do okoli 20 °C.

V nedeljo čez dan bodo padavine postopno ponehale. Popoldne se bo počasi jasnilo. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi manjšimi krajevni padavinami. V torek bo povečini suho vreme z dopoldansko meglo ali nizko oblačnostjo po nižinah.

Nad jugovzhodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka, ki počasi slabi. Nad osrednjim Sredozemljem je odcepljeno višinsko jedro hladnega zraka, ki tam povzroča spremenljivo vreme s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami in se počasi pomika proti severu.

Vir: ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj