Na vsebino

Klekljanje pod krošnjo

Danes smo v sklopu projekta Medgeneracijski vrt pripravili prikaz izdelave klekljane čipke z delavnico »Klekljanje pod krošnjo«. Bernardka in Bernarda iz Knjižnice Črnomelj sva obiskovalcem s pomočjo zgodbice ob zvokih klekljev predstavile pripomočke, ki se uporabljajo pri klekljanju.
Predstavila se je skupina iz Semiča, kjer v Krajevni knjižnici deluje Delavnica ročnih del. Obiskovalci so občudovali spretne prste tudi zelo mladih klekljaric in klekljarjev, ki so izdelovali čipke različnih zahtevnosti. Z veseljem so pokazali svoje izdelke, odgovorili na vsa vprašanja in pomagali pri izdelavi kitice vsem, ki so želeli poizkusiti. Izdelek je vsak odnesel domov v spomin na delavnico.

Medgeneracijski vrt je skupni projekt Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Knjižnice Črnomelj in Mladinskega centra BIT. Skupni projekt je financiran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj