Na vsebino

Kulturni popoldan v starem mestnem jedru Črnomlja

Današnji popoldan je bil v črnomaljskem mestnem jedru kulturno obarvan. Obiskovalci in domačini so si lahko mestno jedro ogledali z vodstvom Tatjane Zupančič, Mestno muzejsko zbirko jim je predstavil zgodovinar Janez Weiss, člani gledališke skupine ZIK Črnomelj, pa so zbranim recitirali dela Franceta Prešerna v cerkvi sv. Duha. V Špeličevi hiši je Jože Juršak iz Zapudja prikazal kako nastanejo pleteni izdelki, košare, steklenice, koši in razna spominska darila, pri Bernardi Kump v Medenem butiku BIBI, pa so varovanci Varstveno delavnega centra Črnomelj pekli preste.
Janez Weiss je imel v Mestni muzejski zbirki ob 18. uri predavanje na temo "Metliško za časa priselitve Uskokov in podobe migracij 16. stoletja v našem prostoru", ob 19. uri pa se je v Kulturnem domu pričelo predvajanje filma "Kaj pa Mojca?", obenem pa v Črnomaljski kleti "Večer Kernerja" z glasbeno skupino Samorog.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj