Na vsebino

Kviz za mlade gasilce

V soboto je v Osnovni šoli Semič potekal gasilski kviz za mlade gasilce Bele krajine. V kategoriji pionirjev je tekmovalo 33, med mladinci 31 ekip, v kategoriji pripravnikov pa tri ekipe. Mladi gasilci so se skrbno pripravljali in pridno vadili, da bi osvojili najvišja mesta. Zbrali smo nekaj vtisov iz posameznih gasilskih društev.

PGD Semič:

Na tekmovanju so sodelovale štiri ekipe iz Semiča, ki so dosegle izjemne rezultate:

Ekipa mladinci (Ekipa Semič 2) je med 31 ekipami dosegla 1. mesto in se tako uvrstila na državno tekmovanje, ki bo potekalo 15. aprila v Gosupljem. Ekipo so sestavljali Domen, Zala in Blaž.
Tudi ekipa mladincev (Ekipa Semič 1) - Nastja, Matic, Jan - ni zaostajala in si je priborila 3. mesto.

V kategoriji pionirjev je tekmovalo 33 ekip in tudi tukaj so naše ekipe dosegle izjemne rezultate. Ekipa Semič 2 - Sara, Žan, Ana, je osvojila 1. mesto in se tako uvrstila na državno tekmovanje, medtem ko so Tjaša, Zala in Mia osvojile odlično 7. mesto.

Mentorji so izjemno ponosni na vse štiri ekipe, ki so se odlično odrezale na tekmovanju. Dve ekipi se pripravljata na državno tekmovanje in imata priložnost, da pokažeta svoje znanje širši javnosti. Izjemna hvala mentorjem (Špela Sever, Leja Kambič, Anže Gregorič, Ana Sever, Ela Simonič, Maša Kambič, Katja Lovrin, Nastja Simonič) za vso pomoč pri vajah in tekmovanju. Čestitke tudi ostalim sodelujočim ekipam za njihov trud in dosežene razultate.

PGD Metlika:

Po štirih letih in koronskem obdobju smo v zelo kratkem času zbrali mladino. V treh tednih smo pripravili 3 pionirske in 5 mladinskih ekip za tekmovanje, na katerem je sodelovalo 70 ekip. Na regijskem kvizu smo dosegli zadovoljive rezultate. Ponosni smo na vse sodelujoče, še posebaj pa na naše tri punce - Majo Hranilovič, Katjo Novak in Lejo Gašperič, ki so osvojile 2. mesto in se uvrstile na državno tekmovanje. Važno je sodelovati, ne zmagati!

PGD Črnomelj:

Po dolgem premoru so se naši mladi gasilci udeležili regijskega kviza gasilske mladine v Semiču. Pokazali so svoje znanje in spretnosti ter v kategoriji pionirjev osvojili odlično 3., 9.,17.,19. in 21. mesto.

PGD Dragatuš:

V soboto smo se dragatuški gasilci v mladinski konkurenci preizkusili na regijskem kvizu gasilske mladine 2023 v Semiču. V kategoriji pionirjev je tekmovalo 33 ekip, med mladinci 31 ekip, v kategoriji pripravnikov pa 3 ekipe. Naši pionirji so dosegli 12., 25., 27. in 33. mesto. V kategoriji mladincev smo osvojili 10. in 15. mesto. Pripravniki pa so osvojili odlično 1. mesto in se tako uvrstili na državno tekmovanje, ki bo 15. aprila v Grosupljem.

Iskreno čestitamo vsem tekmovalcem in mentorjem!

PGD Adlešiči:

Čeprav je bila sobota prvoaprilska, se naši mladi gasilci niso kaj dosti šalili. Udeležili so se kniza gasilske mladine Bele krajine v Semiču. Svoje znanje in spretnosti so pokazali v kategoriji pionirjev in mladincev ter dosegli lep rezultat.

Za nadaljnjo spodbudo smo jih v Adlešičih pričakali z vodnim slavolokom. Čestitke vsem tekmovalcem in njihovim mentorjem!

PGD Vinica:

V soboto, 1. 4. 2023 se je naša mladina udeležila regijskega tekmovanja gasilske mladine, ki je potekalo v Semiču. Kljub močni konkurenci med 31 trojkami so se naše tri ekipe odlično odrezale z 26. , 22. in 17. mestom. Po tekmovanju pa smo imeli zasluženo in odlično pogostitev v Baru pri Pavliču.
Čestitke vsem tekmovalcem in mentrojem, saj s tem nam dokazujete, da je naše delo v pravi smeri!

PGD Zapudje:

V soboto, 1. 4. 2023, so se naši najmlajši gasilci udeležili regijskega kviza gasilske mladine, ki je potekal v OŠ Semič. V zelo močni konkurenci med 33 trojkami so pionirji zasedli 8. in 16. mesto. Eno ekipo smo imeli sestavljeno iz dveh pionirjev in enega mladinca, zato so tekmovali v kategoriji izven konkurence. Ekipa mladincev je pa zasedla odlično 14. mesto izmed 31 ekip. Po tekmovanju smo se družili pri našem gasilskem domu na Zapudju. Na naše mlade gasilce in gasilke smo zelo ponosni ter v veliko veselje nam je, da uživajo v gasilstvu ter vedno znova komaj čakajo gasilske vaje. Veliko vlogo pri tem imajo tudi mentorji, ki jih navdušujejo in motivirajo za nadaljnje udejstvovanje v društvu.

Vir: PGD Semič, PGD Metlika, PGD Dragatuš, PGD Adlešiči

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
87
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj