Na vsebino

Letošnji vpis v SŠ Črnomelj boljši od lanskega

Foto: A.R.
Foto: A.R.

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je danes skupaj s srednjimi šolami objavilo stanje prijavljenih kandidatov za vpis v začetni letnik srednješolskih programov za šolsko leto 2023/24. Vpisni postopek sicer s tem še ni zaključen, saj lahko vsi kandidati najkasneje do 24. aprila svojo prijavo iz kakršnih koli razlogov prenesejo na drugo šolo ali v drug izobraževalni program. Prenesene prijavnice bodo šole sprejemale do navedenega datuma ne glede na število prijav, ki jih že imajo.

Na Srednji šoli Črnomelj so za prihodnje šolsko leto v štirih programih skupaj razpisali 138 prostih mest, na katere se je letos prijavilo 63 kandidatov, kar je 32 več kot v lanskem letu (primerjava vseh podatkov s stanjem vpisa na 8. april 2022).

V črnomaljski gimnazijski program se je na 56 razpisanih mest za novince letos prijavilo 30 kandidatov, lani zgolj 19.

Letos so znova razpisali tudi nekoliko prenovljeni program ekonomski tehnik, na katerega pa sta se na 28 razpisanih mest, tako kot lani, prijavila zgolj dva kandidata.

V program oblikovalec kovin - orodjar so se na 26 predvidenih mest za novince prijavili trije kandidati, lani zgolj eden.

Zadetek v polno pa je očitno prenovljeni program strojni tehnik, kjer je poudarek na robotizaciji in programiranju, saj je letos zasedenih vseh 28 predvidenih mest za novince. Lani se je v ta program prijavilo zgolj 9 kandidatov.

Srednjo šolo Črnomelj sicer v tem šolskem letu v gimnazijskem programu obiskuje 83 dijakov, v programu strojnega tehnika 53 in v programu oblikovalec kovin-orodjar 16 dijakov. Pričakovati je, da bodo tudi v prihodnjem šolskem letu izvajali obstoječe tri programe, saj je bilo za program ekonomski tehnik znova premalo prijav.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj