Na vsebino

Literarni večer z Ivano Vatovec

Na topel poletni večer, 23. junija smo v Dobličah na Igrišču znanja in druženja gostili go. Ivano Vatovec, domačinko, ki ji je ta kraj zelo dobro poznan, saj je tam preživela svojo mladost. V literarnem pogovoru z moderatorko Lučko Černelič sta predstavili njen najnovejši roman, Gabriela. Roman govori o času pred in med drugo svetovno vojno, ter seveda o povojnem času. Življenje glavne junakinje Gabriele je po spletu okoliščin in tudi zaradi zlobnih ljudi okoli nje polno trpljenja. In kako se zgodba konča? Najbolje da posežete po romanu, ki je odličen za poletno branje in je bil na voljo za prodajo tudi na dogodku. Prav prijeten večer so popestrile Vaška dekleta (Francka, Cvetka in Tončka), ki so se predstavile s kratkim »skečom« in požele velik uspeh pri zbranem občinstvu. Za pomoč pri organizaciji se lepo zahvaljujemo PGD Dobliče.

Nosilec operacije »Igrišče znanja in druženja Dobliče« je RIC Bela krajina, partnerji v projektu pa so: Občina Črnomelj, Knjižnica Črnomelj, Krajevna skupnost Dobliče, Športno društvo Dobliče in PGD Dobliče. Operacija je sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj