Na vsebino

Med top 10 znova tudi Akrapovič

Akrapovičev obrat v Črnomlju. Foto: A.R.
Akrapovičev obrat v Črnomlju. Foto: A.R.

Naziv najuglednejši delodajalec 2022 si je že četrtič zapored prislužila farmacevtska družba Lek. Ob Leku se je med top 10 uglednih delodajalcev tako kot leto pred tem znova uvrstil Akrapovič. Po abecednem vrstnem redu si sledijo še Dars, Gen-I, Krka, Petrol, Pipistrel, Porsche Slovenija, Slovenske železnice in Telekom Slovenije.

V okolju krize in visoke inflacije, hkrati pa zahtev kandidatov po ustreznem razmerju med poklicnim in zasebnim življenjem ter primernih plačah, je biti ugleden delodajalec velik izziv, so na razglasitvi poudarili organizatorji. Certifikate so podelili še v kategorijah ugledni delodajalec po panogah in ugledni delodajalec po kategorijah.

Direktor Styria digital marketplaces, ki podeljuje naziv, Tomaž Gorjup je danes v nagovoru zbranih poudaril, da so zadnja tri leta temeljito pretresla način dela in zaposlovanja.

Delo od doma je med načini dela postalo stalnica, pot si utira štiridnevni delovnik, pogajalska moč se je prevesila na stran zaposlenih, ki o višini plač razpravljajo na družbenih omrežjih, zahteve po transparentnosti plač so vse glasnejše, zadovoljstvo na delovnem mestu pa je postalo pomembnejše kot kadarkoli, saj kandidati zlahka zamenjajo delodajalca, je opisal spremembe.

V okolju krize in visoke inflacije, hkrati pa zahtev kandidatov po ustreznem razmerju med poklicnim in zasebnim življenjem ter primernih plačah, je biti ugleden delodajalec velik izziv, je podčrtal Gorjup.

Styria digital marketplaces ugledne delodajalce išče z obsežno spletno raziskavo svojega zaposlitvenega portala MojeDelo.com in vodilnega evropskega podjetja na tem področju Universum Global. V raziskavi sodelujejo kandidati na trgu dela, ki ocenjujejo ugled slovenskih delodajalcev in pojasnjujejo, kaj jih motivira na njihovi karierni poti in kaj pričakujejo od delodajalca.

Alessandro Salutari, vodja marketinga za regijo EMEA pri podjetju Universum Global, je na današnjem dogodku pojasnil, da se kot osrednje prioritete iskalcev zaposlitve glede na njihove raziskave kažejo spoštovanje zaposlenih, konkurenčne plače, izobraževanje in razvoj kadrov, prijazno delovno okolje, varnost zaposlitve, prožni pogoji dela, visoki prihodnji dohodki, spodbudno razmerje med poklicnim in zasebnim življenjem, ustrezno nagrajevanje ter družbena odgovornost podjetij.

Vir: STA

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj