Na vsebino

Metliški Božički zbrali kup daril

Območno združenje Rdečega križa Metlika je letos že desetič sodelovalo v vseslovenski akciji Božiček za en dan, s katero želijo poskrbeti za čim bolj razigrane in čarobne praznike socialno šibkejših. V Metliki je bilo drugo leto zapored tudi zbirno mesto za Božičkova darila.

Do 30. novembra so zbrali 50 daril, ki jih bodo jutri odpeljali v centralno skladišče v Ljubljani, od tam pa bodo darila prispela do otrok in starejših. Zbrana darila, namenjena otrokom in starejšim iz metliške občine, pa bodo prejemnikom na dom dostavili do božiča. Obdarili bodo 200 otrok in 30 starejših metliških občanov, v akciji pa bo sodelovalo osem prostovoljcev RK Metlika.

Rdeči križ Metlika danes začenja tudi z akcijo Kosilo v decembru, ki so jo prvič izvedli v lanskem letu. Akcija zajema dovoz brezplačnega toplega obroka za občane, ki jih je življenje potisnilo na rob. Kosilo bodo vsak decembrski dan ob isti uri dostavljali prostovoljci Rdečega križa Metlika. Kosila so donacija tamkajšnjega hotela Bela krajina.

V ponedeljek, 6. decembra, pa na RK Metlika začenjajo tudi z izvajanjem programa tretja generacija. Gre za tradicionalen program obiskov občanov, starih 80 let in več. Namen programa je izkazati pozornost do starejših občanov in preveriti potrebe na terenu. V programu bo sodelovalo 30 prostovoljcev RK Metlika, ki bodo opravili 600 obiskov.

Iz metliškega Rdečega križa še sporočajo, da njihovi prostovoljci bolničarji že drugi teden zapored nudijo pomoč v UKC Ljubljana. Poteka tudi redno razdeljevanje prehrambenih paketov v skladišču RK in razvoz po terenu. Vse več pa je potreb tudi po prevozih za starejše občane za nujne opravke, kot so obisk zdravnika, lekarne, banke ali pošte.

Vir: OZRK Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj