Na vsebino

Metliški planinci tradicijo ohranjajo že 18 let (foto in video)

V soboto, 10. februarja, se je ekipa pohodnikov zbrala na Pungartu, od koder so se odpravili na že 18. tradicionalni zimski pohod na Krašnji vrh. Zaradi nenaklonjene vremenske napovedi je bilo letos pohodnikov manj, a zato ni bilo nič manj prijetno.

V Metliki se je skozi meglo prebijalo sonce, ko so se povzpeli na Veselico in proti Urbanovi poti. Pri ogradi jelenov jih je pot peljala v gozd proti Slamni vasi. Kolovozne poti so bile utrjene, a na mestih blatne in razmočene. Pri vodnem zbiralniku nad Slamno vasjo je bil prvi kratek postanek za malico, nato se je oglasila piščalka vodnika Jožeta Jeniča, ki je klicala k nadaljevanju proti Bojanji vasi. Do bojanske roke je markirana pot peljala tudi čez čudovit smrekov gozd, postlan z mehkim mahom.

V Bojanji vasi je bila postojanka pri gospodu Slobodniku, kjer je pohodnike pričakal Brane Brodarič s pustnemu vikendu primerno malico – krofi, kuhanim vinom in čajem. Tako je bil vzpon na vrh vasi precej težji. Do studenca Orehovca, kjer se je lahko kateri od pohodnikov osvežil, je bilo le še nekaj minut. Z zadnjim vzponom do planinske koče in stolpa na vrh Krašnjega Vrha pa so dosegli cilj. Kot zanimivost naj dodamo, da je bil najmlajši pohodnik star samo 7 let! Bravo!

Za zaključek druženja so planinci pripravili še krepko malico, da so se pohodniki lahko polni moči odpravili nazaj v dolino. Video utrinke s pohoda si lahko pogledate TUKAJ.

Iskrena hvala gre vsem udeležencem pohoda in članom, ki so sodelovali pri organizaciji, da se je dan tako lepo iztekel. Na še veliko prihodnjih pohodov in druženj!

Ob tej priložnosti metliški planinci medse prijazno vabijo nove člane – vse, ki jim je ljuba narava – da se jim pridružijo. Letos imajo v načrtu še 20 pohodov po Sloveniji in doma v Metliki. Za več informacij pišite na [email protected], ali v sporočilo na Facebooku ali Instagramu. Lahko se oglasite tudi osebno vsak četrtek ob 18. uri v pisarni društva v stavbi stare šole na Partizanskem trgu v Metliki.

V priponki spodaj najdete program pohodov društva v letu 2024.

Priponke

Vir: PD Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj