Na vsebino

Mladi filmarji ustvarjali ob Kolpi

S projekcijo nastalih kratkih filmov se je v Gorenjih Radencih zaključil letošnji 16. Filmski tabor Kolpa. Na tridnevnem filmskem taboru je letos pod okriljem Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj ustvarjalo 24 mladih slovenskih filmarjev med 13. in 19. letom starosti. Na štirih filmskih delavnicah (filmska igra, dokumentarni film, animirani film ter filmski scenarij in režija) so pod budnim očesom mentorjev tokrat ustvarjali na temo pripovedk iz Poljanske doline ob Kolpi.

Kot je povedala ena od mentoric, belokranjska režiserka in scenaristka Ema Muc, mladi na taboru dobijo dober vpogled v proces nastajanja filma in se potem lažje odločijo ali je sedma umetnost področje, s katerim bi se želeli ukvarjati tudi v prihodnosti.

Nastali so štirje kratki filmi različnih žanrov, ki so jih mladi filmarji predstavili v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Radenci.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj