Na vsebino

Mopedist krepko napihal; ob sneženju številne prometne nesreče (FOTO)

Foto: PU Novo mesto
Foto: PU Novo mesto

Policisti so med kontrolo prometa v Črnomlju sinoči nekaj po 20. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika mopeda, ki med vožnjo ni uporabljal zaščitne čelade. Med postopkom so ugotovili, da gre za 20-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan moped, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,92 miligramov alkohola (1,9 promila). Moped so mu zasegli, zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Sneženje povzroča težave v prometu

Od jutranjih ur sneži tudi na celotnem območju Bele krajine in Dolenjske. Vozne razmere so zahtevne, promet pa upočasnjen. Policisti Policijske uprave Novo mesto so na terenu, razmere na cestah spremljajo in o ugotovitvah obveščajo pristojne službe. Težave povzročajo tudi podrta drevesa, ki so padla na cesto in marsikje ovirajo promet. Dopoldne so obravnavali 13 prometnih nesreč, v katerih ni bil nihče poškodovan, nastala je le premoženjska škoda na udeleženih vozil. V večini primerov je bil vzrok za prometno nesrečo neprilagojena hitrost glede na stanje vozišča.

Zaradi zimskih razmer velja prepoved za tovorna vozila nad 7,5 tone na cestah Novo mesto - Metlika, Soteska - Črmošnjice - Črnomelj in Jugorje pri Metliki - Štrekljevec - Ručetna vas. Prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone velja tudi na avtocesti.

Policisti voznikom svetujejo, naj upočasnijo hitrost, povečajo varnostno razdaljo in vozijo strpno. Na pot naj se odpravijo le, če je to nujno. Prav tako naj preverijo razmere na cestah, z vozil pred vožnjo odstranijo sneg in se na pot odpravijo pravočasno.

Previdni naj bodo tudi pešci, saj je na pločnikih marsikje še veliko snega. Hoja ob robu cestišča je v zimskih razmerah zaradi nevarnosti zdrsov vozil še posebej nevarna. Tudi za pešce velja, naj opravke odložijo, če ti niso nujni.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
65
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj