Na vsebino

Na Dobrotah slovenskih kmetij priznanja tudi za Belokranjce

Ekipa KGZ Novo mesto je predstavila tudi Belo krajino.
Ekipa KGZ Novo mesto je predstavila tudi Belo krajino.

Minuli konec tedna je na Ptuju potekala tradicionalna že 34. prireditev Dobrote slovenskih kmetij, na kateri med drugim podeljujejo nagrade najboljšim v različnih skupinah živil. Letos so strokovne komisije skupaj ocenjevale 969 izdelkov slovenskih kmetij ter podelile 420 zlatih, 291 srebrnih in 145 bronastih priznanj. Med prejemniki priznanj so tudi belokranjske kmetije.

V kategoriji žganih pijač je Kmetija Pavlovič iz Križevske vasi prejela zlato priznanje za konopljin liker, Silvo Prijanovič z Belčjega Vrha pa zlato priznanje za zeliščni liker ter srebrno priznanje za orehovec.

Kmetija Pavlovič je prejela še zlati priznanji za sadni vini malina-penina in malino-vino, srebrno priznanje za domači sirup (malinovec) ter bronasto priznanje za domačo jagodno marmelado.

Kmetija Vučji ogrizek iz Velikih sel pri Adlešičih je v kategoriji mlečnih izdelkov prejela zlata priznanji za ovčji jogurt in ovčjo albuminsko skuto ter srebrno priznanje za ovčji sir.

Sadjarstvo Škof z Boldraža pri Metliki pa je v kategoriji suho sadje prejelo bronasto priznanje za jabolčni čips.

Na prireditvi je sodelovala tudi ekipa Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto, ki je predstavila Dolenjsko, Posavje in Belo krajino. Slednjo z belokranjsko pogačo (Društvo kmečkih žensk Metlika) in vinom belokranjec PTP (KZ Metlika).

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj