Na vsebino

Na Gačah za začetek odpirajo otroško progo

Foto: Jan Kocjan
Foto: Jan Kocjan

Medtem ko se je na nekaterih večjih slovenskih smučiščih smučarska sezona že pričela, bodo na edinem večjem belokranjsko-dolenjskem smučišču to soboto, 17. decembra, odprli otroško smučarsko progo Medo in sankališče. Zasnežujejo tudi progo B, ki bo v celoti urejena do prihodnjega četrtka, tako da odprtje celotnega smučišča predvidevajo v prihodnjem tednu. Snežna odeja je na Gačah po podatkih spletne strani smučišča trenutno debela pol metra.

Na Gačah so sicer na novo sezono dobro pripravljeni. Žičnice, sedežnica in delovni stroji so v dobrem stanju, dodatno so za letošnjo sezono kupili še en teptalec snega, na voljo imajo 25 snežnih topov. Za obiskovalce pa je pomemben tudi podatek, da so cene smučarskih vozovnic ohranili na ravni lanskih. Dnevna vozovnica za odrasle stane 24 evrov, za mladince 20 in za otroke 15 evrov. Za okrepčilo bo poskrbela gaška gostinska ekipa z novo ponudbo.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj