Na vsebino

Na Krasincu nov resort village

»Ta gradiček ali plemiški sedež Crassinitz je zaradi malega, toda po prikupnosti in razveseljivosti velikega gozdička, ki se mu približuje, na pogled zelo prijeten, k čemur pa prispeva tudi reka Kolpa, ki s svojimi srebrnimi vodami šumi mimo nedaleč stran. Zelo blizu gradička je lepa zidana pristava za živino. In da ne bomo prezrli česa, kar povečuje prikupnost kraja, moramo povedati, da stoji na sredi dvorišča lepa lipa, ki vso ploščad lepo krasi in prijetno senči s svojo zeleno listno krono. In tako je treba tu omeniti še velik golobnjak, ki privablja k sebi golobe iz gozdička in jih nato dostavlja za raženj.« (Opis dvora - Valvasor, Janez Vajkard: Slava vojvodine Kranjske XI, str. 114.)

Tako je Janez Vajkard Valvasor konec 17. stoletja v XI. Slavi vojvodine Kranjske opisal okolico in tla, na katerih so v preteklem tednu slovesno odprli novo turistično destinacijo v Beli krajini, Resort Village Majer. 'Gradiček', ki je omenjen zgoraj, je pravzaprav prenovljena stavba ki predstavlja osrednji objekt samega kompleksa.

Resort village Majer je butična nastanitev. Glavni objekt sestavljajo 3 suite in 3 apartmaji, ki skupaj lahko sprejmejo do 24 ljudi. V sklopu tega objekta je še zastekljen gostinski del, kjer gostje med obroki lahko uživajo v pogledu na zeleno naravo.

Ta kompleks že zdaj predstavlja pomembnejšo zasebno investicijo v vzhodnem delu Bele krajine, ki bo oplemenitila turistični potencial Bele krajine.

Kompleks je v zasebni lasti, investitor Duško Hlebec pa je skupaj z ženo Polono vpet v ta projekt že zadnjih pet let, kar se čuti že ob vstopu v sam objekt, toplini in srčnosti. Izvedba investicije Resort Village Majer bo vsekakor Beli krajini pripomogla pri razvoju destinacije, izboljšanju prepoznavnosti območja in ohranjanju ponosa do bogastva narave, dediščine in našega prostora.

Kompleks Majer se ponaša s sloganom 'Srce Bele krajine,' ki nakazuje na pomembnost belokranjske zapuščine, prav tako himno z naslovom Srce Bele krajine, ki vabi ljudi, da zaužijejo svoj čas in tako pridobijo nove spomine.

Bela krajina se v zadnjih letih aktivno prebuja kot turistična destinacija. Moderno zasnovana tradicionalna belokranjska nastanitev vzpodbuja povezovalno delovanje turistične destinacije in razvoj aktivnega turizma v naši beli regiji.

Verjetno ima večina od vas v mislih poletje, ko pridejo turisti predvsem zaradi zunanjih aktivnosti, zaradi Kolpe in športa, ampak prav to je dodana vrednost Kompleksa Majer: Resort bo odprt skozi celo leto in ena izmed njegovih ciljev je ta, da pritegne turiste vse štiri letne časi, tudi pozimi. To pa še ni vse: z namenom, da pritegnejo goste, se bodo izvajalci tega projekta intenzivno ukvarjali z organizacijo različnih atraktivnih aktivnosti in dogodkov, kot so team buildingi, vinski večeri, delavnice…

Bogata zgodovina je vsekakor del objekta, ki ga ne smemo zanemariti. Ne samo, da ga je že Valvasor poznal, tukaj so se zgodbe pisale že veliko prej. Več o tej temi, o bogati zapuščini je raziskal zgodovinar Janez Weiss in se odraža v sami prenovi objekta ter kaže v vsakem prostoru novo zasnovanega kompleksa. Dvorec je bil postavljen že pred letom 1620, iz katerega izhajajo zadnji odkriti podatki popisa inventarja. Kdo je postavil dvorec Krasinec ni znano. V virih se označuje kot neutrjeno ravninsko zidano poslopje v plemiški lasti. Dvorec Krasinec je skozi čas zamenjal mnogo rok in več lastnikov. Skozi zadnje stoletje in pol je v rokah več družin povezanega rodu.

Glavni arhitekt tega kompleksa je Tomaž Šuln, ki je zasnoval prenovo objekta in jo realiziral. Glavni izvajalec je bilo lokalno gradbeno podjetje BGP gradnje, gradbene storitve d.o.o., skupaj z njihovimi podizvajalci. V objektu opazimo debele kamnite zidove in surove lesene konstrukcije, ki dajejo močan pečat starega, ki pa se vseskozi prepleta z pridihom modernega. Svetli prostori, velike steklene površine vabijo gosta v naravo in ji pustijo da vstopa v notranjost.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj