Na vsebino

Nastop pevcev in orkestrov Glasbene šole Črnomelj

Včeraj je v črnomaljskem Kulturnem domu potekal še eden zadnjih dogodkov pred celovito prenovo le-tega. Nastopila sta namreč dva pevska zbora in štirje orkestri Glasbene šole Črnomelj.

Polni dvorani se je najprej predstavil OPZ Muzikalčki, ki je zapel štiri skladbe: Ti si fuč (D.Zajc, A. Kumar), Kuha, kuha, kuhala (ljudska, T. Bec), Muca na klavir igra (V.Šolinc, I.Podpečan) in skladbo Škripajoči stol (D.Bedrač, T.Vulc).

Pevcem je sledil kitarski orkester, ki ga vodi Aljoša Vrščaj, kitaristi v orkestru pa so iz vseh oddelkov kitare na naši šoli. Zaigrali so dve skladbi: Horopo (A.Forrest) in Napitnico iz Verdijeve opere La Traviata.

Zborovodkinja Judita Ilenič Kopač, ki vodi OPZ Muzikalčki, je za nastop pripravila tudi mladinsko vokalno skupino Vivace, ki se je predstavila s tremi skladbami: Let's Swing (L.Maierhofer), Deček z ulice (J.Privšek in E. Budau) ter hudomušno Maček v žaklju (Bele vrane, J.Privšek). Oba zbora je na klavirju spremljal Andrej Kunič.

Tamburaški orkester pod vodstvom Toneta Grahka je nastopil kot četrti in ponovno pokazal, kako mehak zvok lahko pride iz tako "trdega" inštrumenta kot je tamburica. Včeraj smo prisluhnili ljudskim skladbam Tancaj Šavrinkica, Coklarska (arr. D. Zajec) in Prekmurski plesi (arr. Ž. Bradič) ter skladbi iz istoimenskega filma Sreča na vrvici (D.Žgur in H.Vidic).

Godalni orkester se je predstavil z novim programom, kateremu so nekateri lahko prisluhnili že v minulem mesecu v ljubljanskem Cankarjevem domu. Obsega skladbe kot je Dvorakova Tema iz Simfonije iz novega sveta, Mozartova Mala nočna muzika in Offenbachov Can-can. Godalni orkester vodi Tina Vrščaj.

Zaključek koncerta je tradicionalno v domeni pihalnega orkestra in dirigenta Uroša Veglja. Včeraj so nam zaigrali Overturo 1812 (P.I.Čajkovski), skladbo Only You (B.Ram) in Big Four (K.L.King), z bučnim aplavzom pa so številčno občinstvo z bisom pospremili v četrtkov večer.

Vir: Glasbena šola Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
74
87
98
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj