Na vsebino

Nenujni programi v novomeški bolnišnici ostajajo zaprti

Število hospitaliziranih na covidnih oddelkih slovenskih bolnišnic že nekaj časa upada. Ob tem so iz nekaterih bolnišnic sporočili, da načrtujejo ponoven začetek izvajanja programov, ki so jih zaradi premeščanja kadra na covidne oddelke začasno ukinili. V novomeški bolnišnici tega zaenkrat še ne načrtujejo, se pa pripravljajo na porast hospitaliziranih zaradi različice omikron.

V Splošni bolnišnici Novo mesto so za STA pojasnili, da bolniško zdravljenje nudijo 51 covidnim bolnikom, od tega jih 15 potrebuje intenzivno nego. Zunanjo pomoč na covidnem oddelku trenutno predstavljajo štiri medicinske sestre iz zdravstvenih domov. Kot so pojasnili, število covidnih bolnikov za zdaj ne omogoča izvajanje rednih programov v večjem obsegu. Elektivni nenujni programi tako še vedno ostajajo zaprti. Ob tem v novomeški bolnišnici zagotavljajo, da imajo izdelan načrt za različne različice koronavirusa, tudi omikron.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj