Na vsebino

Neponovljiv dan na Dunaju

Pustolovščine osnovnošolcev na Schloss Schönnbrunne in Wiener Praterju

Očarljiva dogodivščina se je odvila v petek, 12. 4., ko so se učenci od 6. do 9. razreda Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj odpravili na razburljiv izlet na Dunaj, ob spremljavi svojih učiteljic Alexandre Kočevar, Palmire Šašek, Mihaele Filak in Margarete Andrišević.

Najprej jih je čakal fascinanten ogled Schloss Schönbrunna, kjer so se poglabljali v življenje avstro-ogrskega cesarja Franca Jožefa in cesarice Sisi. Sprehod skozi prestolnico je bil resnično poseben; občudovali so Hofburg in Špansko jahalno šolo s plemenitimi lipicanci, kar je bilo pravo doživetje.

Nato so se sprehodili skozi staro mestno jedro, kjer so občudovali veličastni Stephansdom ter si privoščili čas za nakup spominkov. Sladkosnedni učenci so si med postankom za okrepčilo privoščili tudi legendarno Sachertorte, dunajsko čokoladno razvajanje.

Pustolovščina pa se ni končala tu. Za zaključek so obiskali lutkovni muzej Madame Tussauds, kjer so se srečali z znamenitostmi v voščenih podobah, nato pa so se v zabaviščnem parku Wiener Prater podali na razburljive vrtiljake ter doživeli vznemirljive vzpone in spuste.

Polni veselja in nepozabnih spominov so se vrnili domov, kamor so prispeli po polnoči.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj