Na vsebino

Nova podoba Ulice na Pristavah

Foto: Občina Črnomelj
Foto: Občina Črnomelj

Črnomaljski župan Andrej Kavšek in najstarejši prebivalec Ulice na Pristavah, 91-letni Ivan Horvat, sta danes z rezanjem traku simbolično predala namenu prenovljeno ulico v Črnomlju, ki je tako tudi uradno zaživela v novi podobi. Občina Črnomelj s tem sledi svoji strategiji postopnih obnov ulic.

Ulica na Pristavah je bila zaradi svoje dotrajanosti več kot potrebna prenove, zato so njeni prebivalci nove pridobitve še toliko bolj veseli. Župan Kavšek je v svojem nagovoru poudaril složnost in prizadevnost prebivalcev ulice ter jim zaželel miren korak ter srečno vožnjo po novi cesti.

Obnovitvena dela so zajemala obnovo ceste s pločnikom v dolžini 320 metrov, javno razsvetljavo, hkrati pa so izvedli še obnovo vodovoda v dolžini 60 metrov.

Izvajalec del je bilo podjetje TGH iz Črnomlja, ki je dela prevzelo lanskega septembra. Celoten strošek gradbenih del je znašal 148.425 evrov.

Nadzor nad deli oziroma varstveni načrt in koordinatorstvo varnosti zdravja pri delu je opravljalo podjetje Markus, Marko Stopar s. p., strošek je znašal 4.819 evrov. Za sočasno obnovo vodovoda je poskrbelo podjetje Komunala Črnomelj. Vrednost tega dela obnove je znašala 10 tisočakov.

Skupna vrednost celotne investicije obnove Ulice na Pristavah je tako znašala 163.335 evrov, sredstva pa je v celoti zagotovila Občina Črnomelj.

Projekt je bil v celoti končan konec marca letos, kasneje je potekala le še manjša ureditev okolice. Po umiritvi razmer zaradi koronavirusa, pa so prebivalci omenjene ulice dočakali še uradno odprtje.

Program prireditve ob odprtju ulice je povezoval Jaka Birkelbach. Za glasbeno popestritev je poskrbel ansambel domorodcev iz Ulice na Pristavah, kot so se sami poimenovali, zapeli in zaigrali so Mihaela Škof, Tone Grahek, Bojan Ristič in Andrej Kmetič, recitirala pa je ena mlajših prebivalk ulice, Neža Grahek.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj