Na vsebino

Slovesno podelili spričevala poklicne mature

Foto: SŠ Črnomelj
Foto: SŠ Črnomelj

Na Srednji šoli Črnomelj so včeraj postavili prvo piko na i nenavadnemu šolskemu letu ter svečano podelili spričevala poklicne mature za generacijo maturantov, ki se je v program strojni tehnik vpisala v šolskem letu 2017/18.

Maturanti so bili z uspehom na maturi zadovoljni, saj so dosegli 78,5 odstoten uspeh, povprečno število doseženih točk je bilo 16,18. Zlati maturant je postal Jože Žunič.

Program svečane podelitve spričeval so oblikovali kar maturanti sami, ki so s prebranimi mislimi skušali odgovoriti na vprašanja, ki se porajajo mlademu človeku ob pomembnih prelomnih trenutkih, kar zaključek srednješolskega izobraževanja vsekakor je. Prireditev so z glasbo in petjem povezovali zlati maturant Jože Žunič ter maturanta Laura Sterle in Simon Simčič.

Pomen trenutka je izpostavila ravnateljica Elizabeta Prus, od dijakov pa se je na koncu v kratkem nagovoru poslovil tudi razrednik Leopold Grahek.

Vir: SŠ Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj