Na vsebino

Obrtna pot v Metliki: najbolj navdušil robot Vinko

Učence je najbolj navdušil robot Vinko.
Učence je najbolj navdušil robot Vinko.

V Območni obrtno-podjetniški zbornici Metlika smo včeraj že drugo sezono pričeli s projektom Obrtna pot, v okviru katerega učenci 8. in 9. razredov osnovnih šol spoznavajo predvsem deficitarne obrtne poklice. Pri tem z veseljem sodelujejo tudi lokalni obrtniki in podjetniki, ki učence sprejmejo v svoje obratovalnice, tako da ti poklice spoznajo v realnem delovnem okolju.

Tudi letos smo veseli zelo velikega zanimanja učencev iz osnovnih šol Metlika in Podzemelj.

Prvi dogodek je bil obisk podjetja Špica v Metliki, kjer so spoznali poklic mehatronik operater. V prostorih računovodskega servisa je dejavnosti podjetja najprej predstavila direktorica Tatjana Adlešič, nato pa so z vodjo poslovne enote CNC obdelava kovin Mihom Adlešičem odšli še v proizvodne prostore.

Z zanimanjem so sledili njegovi razlagi o materialih in njihovi različni uporabnosti, spoznali so veliko različnih strojev, orodij in postopkov izdelave, preizkusili so se v merjenju z laserjem, najbolj pa jih je navdušil robot Vinko. Na koncu so si ogledali in v roke prijeli široko paleto izdelkov podjetja, spoznali njihovo uporabnost ter ugotovili, da večino v vsakdanji uporabi pogosto skoraj ne opazimo.

Učenci so povedali, da jim je bila predstavitev poklica mehatronik operater v podjetju Špica d.o.o. zanimiva in poučna izkušnja. Nekateri so izrazili željo, da bi v takšnem poklicu in podjetju želeli delati.

Veseli smo tako pozitivnih odzivov, zato bomo s predstavitvami obrtnih poklicev nadaljevali.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj