Na vsebino

Nekateri še vedno brez elektrike, neurja s točo mogoča tudi danes

Simbolna fotografija
Simbolna fotografija

Po torkovem neurju z močnim vetrom, ki je podiral drevesa, so številni ostali brez elektrike, delavci elektro podjetij pa ponekod še vedno odpravljajo prekinitve. Zaradi hudega vetroloma, ki je poškodoval dele omrežja, je trenutno brez elektrike še 3217 uporabnikov na celotnem območju Elektra Ljubljana, največ na območju nadzorništev Vrhnika in Kočevje. Prav tako beležijo izpade na območju Črnomlja in Metlike.

"Naše ekipe so na terenu in odpravljajo okvare, zaradi izredne situacije in narave okvar (poškodbe na kablovodih zaradi padca drevja) pa ne moremo napovedati, kdaj bo omrežje spet normalno obratovalo. Prosimo za razumevanje," so še sporočili z Elektra Ljubljana.

Neurja s točo in močnim vetrom mogoča tudi danes

Ozračje se bo danes popoldne in zvečer zaradi velike nestabilnosti in močnih višinskih vetrov hitro spreminjalo. Agencija RS za okolje (Arso) je zato za celotno državo za popoldne, zvečer in ponoči izdala oranžno opozorilo, ki ga lahko ob nastanku močnejših neviht tudi zaostrijo v rdeče.

Pričakujejo, da se bodo popoldne močnejše nevihte iznad Avstrije razširile nad severovzhodno Slovenijo. Tokrat je videti, da bo šlo za posamezne nevihtne celice in ne za nevihtno linijo, kot je bilo včeraj. Glavna nevarnost bo toča, močni sunki vetra in nalivi. Zvečer in ponoči se bodo nevihte iznad severne Italije razširile tudi nad zahodno osrednjo in južno Slovenijo, kjer bodo prav tako možne močnejše nevihtne celice s točo ter sunki vetra. Obenem se bo zaradi prehoda vremenske fronte povečala nevarnost za dolgotrajnejše nalive.

Dogajanje se bo umirjalo v drugi polovici noči na četrtek ali v četrtek zgodaj zjutraj, najkasneje na jugu države. Vremenska napoved se sicer ob tako dinamičnem dogajanju lahko tudi hitro spremeni, še opozarjajo pri Arso.

Vir: Elektro Ljubljana, Arso

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj