Na vsebino

Obvestilo o prenovi spletne strani Občine Semič

Obveščamo vas, da je občina pristopila k projektu prenove spletne strani. Posodobitev je potrebna tako zaradi tehnološke zastarelosti obstoječe spletne strani, kot tudi zaradi vsebinske prenove. Nova spletna stran ne bo le nadomestila stare, ampak bo prevzela z novimi funkcionalnostmi in vsebinami tudi osrednjo vlogo v spletnem življenju lokalnega prebivalstva.

Tehnološka nadgradnja in funkcionalnosti

Tehnološka prenova spletne strani bo zajemala več aspektov, med katerimi smo se osredotočili predvsem na uporabo sodobnih tehnologij. Informiranje občine in posredovanje naših storitev na splet je osnovno vodilo, kar bomo dosegli z naslednjimi tehničnimi funkcionalnostmi.

1. Delovanje na mobilnih napravah
Nova spletna stran bo prilagojena delovanju na mobilnih napravah (mobiteli in tablični računalniki), tako da se bodo vsebine prilagodile napravi, na kateri jih bo uporabnik odpiral. Tako bo izgled strani drugačen na mobitelu kot na širši tablici, medtem, ko bo delovanje na računalnikih standardno.

2. Obveščanje občanov po elektronski pošti
Nova spletna stran bo omogočala pošiljanje elektronskih obvestil občanom. Vsak občan se bo lahko na spletni strani občine naročil na prejemanje občinskih novic za naslednje kategorije: občinske novice, dogodki, urgentna obvestila, javni razpisi. Ob objavi novice na spletni strani občine, bo spletna stran posredovala objavljeno novico na vse elektronske naslove, ki so naročeni na pripadajočo kategorijo obvestil.

3. Elektronska oddaja vlog in obrazcev
Občina želi vsem zainteresiranim občanom omogočiti možnost oddaje vloge preko spleta tudi v času, ko občina ne deluje. Občan si bo lahko iz spletne strani prenesel vlogo, jo izpolnil in jo po elektronski pošti posredoval na občinski elektronski naslov. V nadaljevanju je glede na odziv občanov predviden tudi prehod na celovito elektronsko poslovanje z občani, v kolikor bo obstajal interes za elektronske vloge in tudi spletno plačevanje taks.

Vsebinska prenova

Vsebinska prenova spletne strani bo razdeljena v dve fazi. Prva faza se osredotoča na prilagoditev izgleda občinskim potrebam, druga faza pa na posodobitev obstoječih vsebin.

1. Prilagoditev izgleda
Sodobne smernice oblikovanja spletnih strani so osredotočene na minimalističen izgled, s čim več bele barve in jasno preglednimi vsebinami. Spletna stran bo tako minimalistična in ob enem zelo pregledna. Vse vsebine bodo dostopne z enim do največ dvema klikoma v glavnem meniju, osrednja stran pa bo obiskovalcu ponudila nabor najpogosteje iskanih vsebin in objav.

2. Posodobitev obstoječih vsebin
Prenova spletne strani zahteva tudi vsebinski pregled in prenovo obstoječih vsebin. Ponudnik, ki bo izdelal spletno stran, je največji ponudnik spletnih strani za občine v Sloveniji. Objavljene ne bodo le vsebine, ki naj bi jih občina objavila na spletni strani, ampak bomo skušali zajeti maksimalen obseg novic, ki jih občina sploh lahko objavi. Tako bodo osvežene vsebine sovpadale tudi z novimi smernicami in usmeritvami glede lokalnega turizma in razvoja občine.

Vir: Občina Semič

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj